Kemični svinčniki in pisarna

Kemični svinčniki s tiskom ali laserskim graviranjem vašega logotipa oziroma reklamnega sporočila so zelo učinkovito promocijsko darilo. Še vedno so pri vrhu vseh lestvic priljubljenosti promocijskih daril, njihova nizka cena, pa jim daje še dodatno prednost pred konkurenco.

Kemični svinčniki

Sodijo med najbolj uporabna darila, seveda pa morajo biti kakovostna ali preprosto rečeno, morajo dobro pisati. Pozorni bodite tudi na barvo pisanja, ki je označena na produktni strani artikla.

Ker imajo razmeroma majhno površino brandiranja, je potrebno biti zelo racionalen pri izbiri motiva za dotisk. Napaka, ki jo največkrat naredijo kupci je, da pretiravajo z vsebino, kar na koncu rezultira, da je na kemičnem svinčniku vse, vidno in čitljivo pa ni nič. Pri tem artiklu še kako velja staro marketinško pravilo “manj, je več”.

Na voljo so plastični, kovinski, leseni in kemični svinčniki izdelani iz EKO – recikliranih materialov. Glede na osnovni material, se največkrat izbira tudi vrsta brandiranja. Na kovinske kemične svinčnike predlagamo lasersko graviranje, na plastične pa dotisk.

OPIS

V notranjosti je cevka, napolnjena s črnilom, ki ji rečemo mina oz. minica. Črnilo je lahko katerekoli barve, najpogosteje pa je modre. Zelo pomembno je, da se hitro posuši, saj je le tako naš rokopis čist in brez pack. Črnilo je po navadi sestavljeno iz mastnih barvil, ki so vezana na olein, ki je maščobna kislina, brez barve, vonja in okusa in ni topna v vodi. Minica je na koncu zaprta z majhno kroglico. Ko pišemo se kroglica vrti in prenaša barvo iz mine na papir. Ko prenehamo s pisanjem, mirujoča kroglica zaradi sile težnosti zapre mino in tako preprečuje sušenje in iztek črnila. Večina kemičnih svinčnikov ima mehanizem, ki premika mino. Kadar želimo pisati, pritisnemo gumb na vrhu kemičnega svinčnika. Krmilne zareze nato potisnejo mino navzdol. Ko gumb sprostimo pa vzmet potisne mino navzgor v zobčke tulca in tako je mina v položaju za pisanje. Kadar kemičnega svinčnika ne uporabljamo postopek ponovimo in mina skoči nazaj v ohišje svinčnika.

Vir: Wikipedia

Preberi več ...

Prikazovanje 1–15 od 59 rezultatov